neljapäev, 4. juuni 2009

eelmine aasta täpselt samal ajal paistis päike. Ja suvetunne oli. Ja sünnipäevatunne ka.
See aasta on sess, vihm ja tühi kõht.



Sotsioloogia eksam - tore nagu alati. Valikvastused ning enamik täiesti mõistetavad (välja arvatud eliitkoolideteemaline küsimus, mis oli lihtsalt nõme). Sotsioloogia on ühesõnaga tehtud.
Täna oli Pulleritsu võimas finaal ning tuleb tõdeda, et see eksam on tõenäoliselt üks parimaid, mis meil on. Kõigepealt teooria osa, mis ei küsi Hennoste õpiku 73ndat lehekülge, vaid pigem mõõdab, kas oled teemat mõistnud. Asju, mida iga ajakirjanik teadma peab (milliste küsimustega alustada lehterintervjuud, kui hea saab üks reporter olla, millist nime ei korrata läbi loo jne). Praktika osas pidime kirjutama tõelise uudise, mille fakte ja mitte-niiväga-fakte saime "allikate" käest, keda õppejõud kehastas. Ühesõnaga puudus pähetuupimine, kuiv tekst ja turboeksam, mis kümme minutit pärast aine lõppu ununeb.


Palju-palju eksameid seisab veel ees ning veel rohkem lõputöid, esseesid, uurimusi ja paganteab mida. Ma suudan mõelda ainult kahele asjale: magada! ja süüa! aga kumbki neist pole mu päevas/öös sage külaline. Varsti (loe: kuu aja pärast) saab suvele ja siis läheb loodetavasti paremaks. Saab keeli õppida, parkides lebotada ja lauamänge mängida. Rahus.

Järgmine nädal peaks ma oma battlemap'i ka kätte saama ning umbes kuu aja pärast peaks algama minu esimene mäng, kus party on juba koos ning loodetavasti ka püsib. Kui Kaarel & Aapo WodD-i süsteemi ka müüki võtavad, saab minust üks õnnelik inimene (kuigi World of Darkness pole sellele vast parim väljund).

Aga - õhust ja armastusest on ka võimalik elada, või vähemalt teoorias. Loome praktika?

Kommentaare ei ole: