laupäev, 9. mai 2009

palju koledat muusikat on sündinud sellest ajast, kui viimati postitasin
(http://publik.delfi.ee/archive/article.php?id=23255685)

Tallinn on üldse kuidagi väga käest ära läinud. Kurb.
Aga, me oleme tagasi Tartus, paari Veneetsia maski, Rooma ajalooraamatu ja lennujaamade tax-free kommide võrra rikkamad ja ei viitsi voodist välja tulla.
Panen üles ka reisipäeviku, kui selle trükitud saan; seniks väike kokkuvõte?

1.päev - Ärkame kl 2 öösel, läksime magama kell 1. Pakkima ja lennuki peale. Riia lennujaam; selgub, et mulle ikka üldse ei meeldi lätlased; hull massaažitool, mis lennutab mind peaaegu lakke ja paneb selja valutama; Uku teeb internetipunktis Pulleritsu ja mingil arusaamatul põhjusel sai selle eest lausa punkti; mulle ikka veel ei meeldi lätlased; loen the Economisti ja sekundeid lennukini. Viimaks saame lendama, jõuame Rooma, Roomas on palmid ja vihm ja nunnad. Kakleme hullunult päev otsa, kuna väsimus on suur. Üritame jõuda Vatikani, vasakpöörde asemel parempööre. Vihmasein ja torm. Ring ümber terve Vatikani.
Magama.

...


4. päev - rong Firenzesse; UNO-kaardi ring; lõpuks ometi internet; Firenze getod; värviline kirik; oi, veel värvilist kirikut; kuulge, siin vist muud polegi. Hostelit jagasime paksu saksa tüdruku, kahtlase itaalia geiga ja (tõenäoliselt) siilisoenguga lesbiga, ma alguses arvasin, et ta on mees. Mingi köhiv asi oli ka kõige tagumises voodis, aga ma pole ta soos kindel. Hosteli bassein ja saun; vein; magama.

...

7.päev - Veneetsia on ilus. Ühistranspordi süsteem on haiglane. Turiste on palju. Tänavaid pole, ainult vesi.
Ja hostel on kaugel.

...

12. päev - jäime lennukist maha.


Vahepeale jäi veel hull metroo-WC, mis hakkas seintest vett purskama, kui ma sinna pimedasse luku taha jäin, umbes 536 nunna, kes vaatasid mu valget kleiti äärmise frustratsiooniga, hindud, kes mind roosidega uputasid, paar väga cheesy't pilti kahekesi photo boothis, palju punast veini, Toscana mäed, sitt pasta, hea pasta, California anarhist Zack, kes meile juunis külla tuleb, Rooma metroo, Colosseum, Vatikan, palju marmorist alasti mehi, veel rohkem marmorist alasti mehi, väga-väga kitsad tänavad Veneetsias, palju vihma, 3 äikesetormi, rahe Roome foorumil, veel rohkem punast veini, basseinid, itaallased, halb teenindus, hea teenindus, ManU tahapanek Arsenalile, maskid, rongid, tramezzinid, veel mõned tramezzinid, hiina toit, olematud bussigraafikud ("where can we see the bus schedule? - "there is no schedule") ja värinad südame all, kui Roomas üle sebra minna. Nad arvavad seal, et sebra on stardirada.


Ütleme nii, et kontrast Tartuga on suur. Aga lähemalt meie Rooma-Bologna-Firenze-Veneetsia-Rooma tripist reisipäevikus, mis ka varsti üles saab.
Veel üks tore asi, mis Tartus selgus, oli see, et Presidendi Mõttekojale meeldisid mu ideed. Essee ise saab ka üles.


Nüüd aga tuleb hakata asju lahti pakkima (mis on tegelikult ennast jõudnud juba mööda põrandat ja mööblit laiali laotada), pilte sorteerima, häält tagasi saama, mis jalkat vaadates kaduma läks, Katani asustajaid mängima ja puhkama.

Hea on olla tagasi päikeselises Läänemere-troopikas sellest kohutava suusailmaga Vahemere parasvöötmest...

Kommentaare ei ole: