reede, 24. aprill 2009

google knows everything. Juba mõned päevad on mu Google olnud eestikeelne, kuigi pühapäevani võis seda pidada taanikeelseks. Ühtlasi on külastades teatud veebikülgi banneritel sädelevad reklaamid teemal "Find a friend in Tartu". Tahaks küll aidata neid friende, vaesed tüdrukud, kellel pole riideidki selga panna.

Taanis oli tore, ilmselgelt, sai tehtud palju tööd, palju drinksi ja palju ringi sõidetud. Svendborg ja Nyborg olid põhimõtteliselt punastest tellistest paradiis, Odenses sai Hans Christian Anderseni maja ees traditsioonilise taani jäätisega facialit tehtud. Kopenhagen oli merine ja tuuline ja meretuuline ja mulle meenus kui kohutavalt ma merd igatsesin. Nyhavn'is istudes ja Tuborgi libistades ei tulnud koduigatsuski peale. Ukuigatsus võib-olla. Natuke.
Isegi töö sai lõpuks tehtud, uus keskkonnasäästlik hübriidmootoriga laev, Siemensi, Wärtsilä ja Rolls Royce'i koostööl. Olympic Zeus nimeks. Ma ei taha enam tükk aega ühtki laeva näha.

Üks alandlik venelane oli Taanis ka, sai mu ülemusega tuttavaks kui too taksoga Tallinnast Taani sõitis (on jah tark idee). Temaga läks ütlemiseks, ja nüüd ta natuke kardab mind. Ja kutsub Michaelit papa-san iks. Ja on nagu kaan ta küljes. Mõni ime, et mu russofoobsus on visa kaduma.

Avastasime Riia ja Pepleri nurgalt (ehk siis põhimõtteliselt kodu vastast) Ludo lauamängupoe- ja klubi. Ja astusime kohe ka selle liikmeks. Ludos tegutseb ludoteek, kus saab erinevaid lauamänge mängimas käia ning ütleme nii, et sõltuvus on lihtne tekkima. Näiteks Katani asustajad, mis põhimõtteliselt on board version Civilizationist; Carcassonne, mille eesmärgiks on linnu ja kloostreid ehitada; Rumis, mille põhimõtteks on Tetrise klotsidest efektiivselt ehitada...
Uno kaardid ostsime ka, neid sai eile Taavi ja Parrega sauna kõrvale päris korralikult ristitud.

Igatahes läheb õhtul vist korralikumaks pakkimiseks, sest homme oleme Tallinna poole teel, et pühapäeva öösel lennuki peale minna ja Rooma poole põrutada.
Luban seal meie tegemistest blogi vahendusel teada anda, seniks aga

Arrivederci!


Kommentaare ei ole: